Ingrid Furre

Tidligere

GRÅTENDE COWBOY

hksfurre web

Det kan være nyttig å vite at jeg har arbeidet med utstillingen og publikasjonen parallelt. Og at jeg har, for å koble dem sammen, byttet tittel på de to. Det betyr at gråtende cowboy egentlig var tittel på teksten og tørke var tittel på utstillingen. Men slik er det ikke lengre. Når det kommer til bruken av det engelske ordet cowboy i tittelen så finnes det ikke noe tilsvarende ord på norsk (om du da ikke regner med kugutt, som jo er latterlig). Når jeg arbeidet med den engelske versjonen av publikasjonen, så oppdaget jeg at jeg ikke klarte å uttale ordet droughtDrying er jo nesten det samme, men fortsatt noe litt annet. Ettersom det er verre med noe som jeg ikke kan uttale, enn noe som er noe litt annet, så er tittel på den engelske versjonen av teksten drying.

Hordaland kunstsenter er glade for å kunne runde av årets program med en separatutstilling av norske Ingrid Furre. Furre er kunstner og poet, og har studert ved Kunsthøgskolen in Bergen og Kunstakademiet i Malmö. Hennes presentasjon ved Hordaland kunstsenteret vil bestå av en utstilling og en publikasjon med nye dikt som gir stemme til en kunstnerisk praksis som er drevet fram av form, både gjennom språk og objekter. gråtende cowboy er Ingrid Furres første separatutstilling ved en større norsk institusjon. 

Ingrid Furre har tidligere stilt ut ved Obra i Malmö; Dan Gunn i Berlin; Tensta Konsthall i Stockholm; Vigeland-Museet i Oslo. Hun mottok Aase & Richard Björklunds stipend fra Malmö Konstmuseum i 2014 og Edstrandska Stiftelsens Stipend i 2015. Furre var også mottaker av Iaspis gjestekunsteropphold i Mexico City i 2015, og et seks måneders opphold ved Cité internationale des arts i Paris i 2018. Hun har tre bokutgivelser bak seg, senest Spooning utgitt på Forlaget Gestus i 2018.

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-17:00
torsdag12:00-17:00
fredag12:00-17:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00

Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.