Kristen Keegan

Tidligere

MA-UKE: THE URGENT, SLOW GAZE

Kristen Keegan

Hordaland kunstsenter har gleden av å presentere årets første MA-uke med avgangsstudent Kristen Keegan sin utstilling, The urgent, slow gaze.

I et forsøk på å følge det myke materialets pålagte prinsipper, rommer The urgent, slow gaze et mangfold av maleriske manifestasjoner. Ved å rette søkelyset mot kvaliteten til den åpne overflaten, fremmer Keegans arbeider en innstendig, men rolig opplevelse av et bilde som gradvis kommer til syne.

Hvordan peke mot det uvisse rommet som bilder opptar? Ved å senke bildenes tempo gjennom maling, kan jeg tenke med dem. 

Jeg benytter meg av porøse overflater og konsentrert pigment, og leter etter en forbindelse. Jeg undersøker overflatens oppsamlingspotensiale, og tar i bruk materialer med en mottakelig, myk egenskap. Disse egenskapene resonerer hos meg. Skaper og materiale søker og finner hverandre.

Åpne overflater oppmuntrer til en umiddelbar og ugjenkallelig gest. Idet jeg hengir meg til overflaten, åpenbarer bildet seg, uavklart – det nærmer seg, avtar. Rommet det skaper skjelver, skifter igjen, endrer form. 

Oppløsningen av en flekk forankrer et bilde hvor det ellers kunne blitt borte. Dette er den uutslettelige rødmen som skaper farge.


--
Kristen Keegan er en billedkunstner fra Edmonton i Canada, og er andreårsstudent ved Kunstakademiet - Institutt for samtidskunst ved UiB. Hennes arbeider er nylig blitt vist på Høstutstillingen 2018 på Kunstnernes Hus i Oslo, og i separatutstillingen Slipping Image ved c3 i Melbourne i Australia.

MA-uken er et samarbeid mellom Hordaland kunstsenter og Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst ved UiB. To ganger i året inviteres MA-studentene i kunst til å søke om utstillingsplass på Hordaland kunstsenter. En profesjonell jury evaluerer søknadene, og en student blir tilbudt muligheten å vise sitt arbeid.

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-17:00
torsdag12:00-17:00
fredag12:00-17:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00

Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.