LARS AURTANDE

Tidligere

YGGDRASIL

21.desember silketrykk uten ramme2

 Det er med stor glede Vestfold Kunstsenter kan ønske velkommen til åpning av utstillingen Yggdrasil av Lars Aurtande. Utstillingen består av en serie silketrykk, tusjtegninger og skulpturer støp i betong.

Aurtandes virksomhet som kunstner har ført ham inn i et univers som kan sammenlignes med et ukjent skoglandskap. På skogbunnen mellom greiner og planter åpner det seg en verden som avdekker dyr og fabelvesener i både symbiose og i konflikt med kabler og robotlignende maskiner. I Norrøn mytologi er treet Yggdrasil symbolet på verden og livet. Aurtande er tiltrukket av likhetene og kontrastene mellom naturen og det menneskeskapte. Det være seg likheten mellom blodårer, innviklede kabel- koblinger og rotsystemet i trær, eller rørene i et ventilasjons-system og tarmsystemet i kroppen.

 De fleste av mine arbeider starter som tusjtegninger, direkte utført på papir med sort tusj – uten noen som helst form for skissearbeid. Det er fordi jeg ikke ønsker noen form for selvsensur i prosessen. Ideer og motiver får dermed fritt utløp. Silketrykkene mine ser jeg på som en foredling og videreføring av tegningene. 

Lars M. Aurtande (f.1973), illustratør og billedkunstner. Jobber hovedsakelig med tegning, silketrykk, skulptur og illustrasjon av bøker. Karakteristisk for hans arbeider er en interesse for referanser fra folklore, science fiction, mytologiske og prehistoriske tider utført med en detaljerik strek og en begrenset fargepalett. Aurtande er utdannet fra Einar Granum Kunstfagskole i Oslo og Kent Institute of Art & Design. Han har blant annet stilt ut ved Galleri Briskeby, Østfold Kunstsenter, Tegnerforbundet i Oslo, Norske Grafikere, Haugesund Billedgalleri og Moss Kunstforening.

Utstillingsåpning lørdag 3.oktober kl. 13.00.

Kunstnersamtale med Lars Aurtande torsdag 5. november kl. 18 i Vestfold Kunstsenter.

 

Smitteverntiltak:

- Antallet personer begrenses til 15 stk samtidig under åpningen og kunstnersamtalen.
- Vi noterer navn og kontaktinformasjon til alle besøkende. Denne informasjonen vil bli oppbevart på en ansvarlig måte og slettet etter 10 dager.

 

 Velkommen!

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag12:00-15:00
lørdag12:00-15:00
søndag12:00-15:00