NYHETER

Hordaland kunstsenter søker ny leder06/01/2014

Hordaland kunstsenter ser etter en ambisiøs og entusiastisk person som ønsker å videreutvikle vår sterke profil. Vi ønsker en person som kan stå for kontinuitet, og samtidig bidra med nye ideer.

Søknadsfrist 1. februar 2014.

Tiltredelse snarest etter 28. februar 2014.

Fulltid, åremål 4 år med mulighet for forlengelse 4 år.

ORIENTERING TIL SØKERE (PDF til nedlasting)

VEDTEKTER (lenke)

ÅRSMELDING 2012 (PDF til nedlasting)

 

Etter å ha ledet Hordaland kunstsenter i seks år, utvidet våre nettverk, skapt et vellykket program og et produktivt arbeidsmiljø med samarbeid i fokus, avslutter Anne Szefer Karlsen sitt åremål i 2014.

Vi ønsker søknader fra kandidater med relevant høyere utdanning innen kunst, kunnskap om samtidskunst og som kan vise til en sterk kuratorisk praksis så vel som evne til å lede og utvikle Hordaland kunstsenter i framtiden.

Leder har kunstnerisk og administrativt ansvar for kunstsenteret, og personalansvar for en stab som i dag består av utstillingsprodusent, formidlings- informasjonsansvarlig, økonomikonsulent, resepsjonister og montører. Som vår nye leder vil du forme vårt program og våre samarbeid, i tillegg til å være med på å forme vår strategi. Hordaland kunstsenter har en sterk posisjon, med en anerkjent profil. Du må være i stand til å bygge på dagens prestasjoner og kunne bidra til utviklingen av vår kapasitet i framtiden. 

Dersom du har et annet morsmål, må du være villig til å lære norsk. Leder av institusjonen skal bo i Bergen.

For mer informasjon om stillingen, følg denne lenken. For spørsmål, ta kontakt med styreleder Alain Ayers og nåværende leder Anne Szefer Karlsen på vacancy@kunstsenter.no.

Søknaden skal bestå av motivasjonstekst i brevs form som forteller om din interesse for stillingen (ikke mer enn to sider) og en oppdatert CV sammenfattet i én PDF, som sendes til vacancy@kunstsenter.no innen midnatt 1. februar 2014.

Søknader behandles konfidensielt.

Intervjuer holdes i Bergen, Norge onsdag 26. februar 2014.

----------

HORDALAND KUNSTSENTER i Bergen ble etablert av Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Norske kunsthåndverkere Vest- Norge (NKVN) i 1976 som det første kunstnerdrevne kunstsenteret i Norge. Vi mottar våre driftsmidler fra Hordaland fylkeskommune, og er aktive medlemmer i Landsforeningen Kunstsentrene i Norge (lenke). 

HORDALAND KUNSTSENTER er et fagsenter og en formidlingsinstitusjon. Våre aktiviteter er dreier seg omkring vårt utstillingsprogram, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har vi hatt en gjesteordning, som i dag er for internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre i kunstfeltet.

HORDALAND KUNSTSENTER BOKHANDEL har et bredt utvalg tidsskrifter og bøker som dreier seg om samtidskunst og –kultur, i tillegg til våre egne publikasjoner.

HORDALAND KUNSTSENTER arbeider også med kunst i offentlige rom (som kontaktinstitusjon for KORO), et regionalt og internasjonalt ’utenforprogram’ (i samarbeid med andre institusjoner), har siden 1983 samarbeidet med Kunst- og designhøgskolen i Bergen og har et pågående samarbeidsprosjekt med femteklasse på Nordnes skole.

HORDALAND KUNSTSENTER er finner du i et av byens eldste skolebygg på Klosteret, der vi har fokus på den lokale kunstscenen i en internasjonal hverdag.

Tilbake til liste