NYHETER

Ny daglig leder ved Rogaland Kunstsenter04/06/2012

Kurator, skribent og kunstkritiker Geir Haraldseth er ansatt som ny daglig leder ved Rogaland Kunstsenter. Haraldseth har vært en tydelig aktør på kunstfeltet i flere år og har den perfekte bakgrunn for stillingen som kunstsenterets nye leder.

Styreleder ved Rogaland Kunstsenter (RKS), Trond Hugo Haugen, sier:

- Vi er glade for å ansette Geir Haraldseth som daglig leder ved Rogaland Kunstsenter for kommende åremålsperiode. RKS skal være synlige, aktive og reflekterte i den offentlige diskursen gjennom kunstprosjekt og åpne programpunkter – og ha betydning for kunstmiljøet, publikum og regionen. Haraldseth har et stort nettverk nasjonalt og internasjonalt, er faglig sterk, initiativrik og handlingsorientert. Denne ansettelsen styrker ikke bare RKS, men også kunstmiljøet og kulturregionen. Vi gleder oss til at Geir skal lede RKS de neste fire år!

Geir Haraldseth (f. 1977) er utdannet ved the Center for Curatorial Studies i New York og Central Saint Martin’s i London og jobber som kurator og skribent. Han har laget utstillinger i New York, Philadelphia, Sao Paulo og Oslo og har skrevet for blant andre Kunstkritikk, Kaleidoscope, Acne Paper og Billedkunst. Han kommer fra stillingen som kurator ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd. Kunstakademiet, hvor han har jobbet med veiledning, undervisning og utstillingsvirksomhet.

Frem til oppstart 13. august vil Haraldseth arbeide med sin første bok som blir utgitt på Torpedo Press i september 2012 med lansering på New York Book Art Fair. Han er initiativtaker til og styreleder av Norsk Kuratorforening.

Haraldseth sier selv at jobben som daglig leder i Rogaland Kunstsenter er en unik mulighet til å satse på et program som har faglig tyngde som skal ha relevans både lokalt og internasjonalt.
- Jeg er imponert over arbeidet styret og Kunstsenteret har lagt ned over de siste årene med å dreie senteret mot en mer faglig profil som utvikler senterets status som en ressurs i regionen, samtidig som jeg ser utrolig mange muligheter for en rekke spennende prosjekter, sier Haraldseth.

Rogaland Kunstsenter er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst og medlem av det landsomfattende nettverket Kunstsentrene i Norge. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere. RKS ble stiftet i 1978 og er organisert som en forening med to medlemmer: Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge, Rogaland (NKVN-R). Driftsbudsjettet er ca. 2,6 millioner kr. og nåværende bemanning er fordelt på 3 årsverk.

Styret var enstemmig i sitt vedtak. Haraldseth etterfølger Martin Worts som gikk til Hå kommune 1. mai.

Kunstsentrene i Norge ønsker Martin Worts lykke til i ny jobb, og vil takke for hans innsats på RKS siden 2002.

Tilbake til liste