NYHETER

Ny direktør ved Samisk senter for samtidskunst03/04/2014

Sámi Dáiddaguovddáš (SDG) har fått ny direktør, Hjørdis Kurås fra Oslo.

Hjørdis Kurås er billedkunstner med utdannelse innen teater, kunst og arkitektur fra blant annet Statens Kunstakademi i Oslo og Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Kurås har driftet ulike kunstnerdrevne prosjektrom som Galleri Barbara Hansen og 33 basement, jobbet som free lance produsent og kurator, og initiert cpcproject.net som er et undervisningsprosjekt tilrettelagt for enslige mindreårige asylsøkere i Norge.

Kurås er av sør-samisk slekt. Det kan også nevnes at Kurås i 2008 var med i et samarbeid om en teaterforestilling i forbindelse med åpningen av Arktisk Kultursenter i Hammerfest, så hun er ikke helt ukjent med regionen.

Sámi Dáiddaguovddáš flytter snart inn i nye, store lokaler. Lokaler som er skapt for mange spennende utstillinger og prosjekter. I løpet av de neste årene skal SDG befeste sin plass i kunstverdenen som et sted «å regne med», et sted i utvikling, et sted som tar pulsen på alt det nye som skjer innen samtidskunst, et sted som viser verden at den samiske samtidskunsten er levende, nytenkende og pulserende. Nettopp dette gjør Kurås spennende som ny direktør, med sine erfaringer og sine tilnærmingsmåter i forhold til oppgaver i sitt kunstneriske virke.

Tilbake til liste