NYHETER

Ny leder på Hordaland kunstsenter fra juni 2014 10/04/2014

Anthea Buys blir Hordaland kunstsenters leder fra juni 2014 til juni 2018, og tar over etter Anne Szefer Karlsen som har ledet kunstsenteret siden 2008.

OM ANTHEA BUYS (fra HKS' pressemelding)

Anthea Buys er født i Johannesburg, Sør-Afrika (1984), hvor hun har studert kunsthistorie og engelsk litteratur ved University of the Witwatersrand. Buys er for tiden gjesteforsker ved Columbia Universitys avdeling for kunsthistorie, New York, hvor hun arbeider med sin PhD som vil tildeles henne fra University of the Witwatersrand. Før dette arbeidet hun for Contemporary Art Development Trust i Sør-Afrika med å etablere Art Week Cape Town, et årlig program for samtidskunst bestående av utstillinger og arrangementer, samt ved Iziko South African National Gallery som Kurator for samtidskunst. Blant hennes seneste kuratoriske prosjekt finner vi gruppeutstillingen This House ved Palais de Tokyo i Paris (juni-september 2013, kuratert sammen med kunstneren Mikhael Subotzky), og sammen med kunstneren André Tehrani forbereder hun for tiden utstillingen Soft Measures for prosjektrommet ved WIELS Centre d'Art Contemporain i Brüssel (åpner 16. april 2014).

Styreleder i Hordaland kunstsenter, Alain Ayers, sier om ansettelsen:

Hordaland kunstsenter er nå i en overgangsfase. Etter seks år har Anne Szefer Karlsen fullført sitt åremål som leder, hvor hun har utviklet et ambisiøst program av utstillinger, publikasjoner, eksterne prosjekter, fagarrangementer og gjesteopphold med suksess. Hordaland kunstsenter er nå anerkjent som et ledende kunstsenter i Norge, med en sterk lokal tilknytning og et internasjonalt omdømme. Med dette i mente har Styret gjennomgått en grundig prosess med søknadsutlysning, utvelgelse og intervjuer for å ansette vår nye leder.

Med utgangspunkt i 59 mottatte søknader har vi ansatt Anthea Buys som vår nye leder. Styret har sterk tillit til at hun – i tillegg til sin inkluderende personlighet, kunnskap og profesjonelle erfaring – vil medbringe sin egen visjon i denne nye perioden for Hordaland kunstsenter.  

Anthea Buys gir følgende uttalelse om tilsettelsen:

Siden mitt første besøk i Bergen i 2012, gjennom et gjesteopphold ved Hordaland kunstsenter, har jeg tenkt på byen som noe tilsvarende et intellekt- og profesjonsmessig hjemsted. I dag føler jeg meg svært heldig som kan returnere til Bergen, for å bygge på det fortreffelige arbeidet som Anne Szefer Karlsen har utrettet med å etablere kunstsenteret både lokalt og internasjonalt, og for å tjene det lokale kunstmiljøet. Jeg er takknemlig på forhånd for støtten og kontinuiteten som kunstsenterets utmerkede sammensetning av ansatte vil stå for. Jeg vil jobbe hardt for å sikre at Hordaland kunstsenter blir en enda mer vital del av de norske og internasjonale kunstscener, og jeg er begeistret for denne nye retningen i min karriere. 

 


Kunstforum om ansettelsen: 

"Ansettelsen betyr at de tre viktigste samtidskunstinstitusjonene i Bergen i løpet av et år har gått fra å ha norske direktører til å få internasjonale ledere." Sør-afrikansk leder for HKS

Tilbake til liste