NYHETER

Pressemelding: Joakim Borda-Pedreira ansatt i vikariat som daglig leder i KiN09/06/2014

 

Landsforeningen Kunstsentrene i Norge er glade for å ha ansatt Joakim Borda-Pedreira i et vikariat som daglig leder fra 18. august 2014 for Mona Klubben. KiNs sekretariat vil fra høsten være basert i Oslo.

Borda-Pedreira begynner i stillingen etter sommerferien, og sier at han ser frem til å være med og utvikle Kunstsentrene i Norge til å bli en ledende kunstinstitusjon i Norge.

 

”Min ambisjon er å øke synligheten nasjonalt for kunstsentrene i Norge og styrke identiteten til landsforeningen. Kunstsentrene i Norge har potensiale å være en betydelig og sterk stemme i det norske kunstliv, en landsdekkende organisasjon som tar vare på medlemmenes interesser - og samtidig tar en ledende rolle i norsk kunstliv. Det blir en viktig oppgave for meg å fortelle omverdenen hvem vi er og oss selv hva vi kan være. Jeg ser frem til en spennende periode der vi til sammen kan bygge opp en organisasjon som kan være en nasjonal stemme for våre regionale aktører og som makter å fange opp de forskjellige utfordringer og muligheter som vi til sammen står overfor i hele landet. Det er en fordel for de femten kunstsentrene i landet å ha en samlende kraft som kan tale på vegne av dem overfor politiske myndigheter og nasjonale kulturinstitusjoner. Jeg ser frem imot å bruke mine kunnskaper og erfaringer til å utvikle en nasjonal plattform for KIN, slik at de enkelte kunstsentrena kan konsentrere seg om faglig arbeid i sin virksomhet.”

 

Joakim Borda-Pedreira (f. 1977) er utdannet kunsthistoriker, og kommer fra stillingen som redaktør i Norwegian Crafts Magazine. Han er også ansvarlig kurator for festspillene i Nord-Norge, og har i flere år drevet galleriet The Boiler Room i Oslo. Han har en lang erfaring som kunstkritiker, kurator og kulturskribent i Norge og utenlands.

 

Styret er trygge på at det påbegynte arbeidet med å etablere sekretariatet kommer til å bli godt ivaretatt og videreutviklet med Borda-Pedreira som leder. Hans erfaringer, ideer og nettverk er nyttige for tiden foreningen skal inn i. Det er viktig at foreningen kan bygge videre på det samarbeidet og planene som er igangsatt, og styret ser frem til at Borda-Pedreira vil fortsette det påbegynte arbeidet med å styrke og synliggjøre Norges 15 kunstsentre gjennom kompetanse- og nettverksbygging.

 

Vi ønsker Joakim Borda-Pedreira velkommen til KiN!

 For spørsmål, kontakt:

Kristin Mandt Heim

Styreleder Kunstsentrene i Norge

tlf: 91 15 80 84/ 91 82 98 67

epost: kristin@mrkunst.no

www.kunstsentrene.no

Tilbake til liste