NYHETER

Seminar og åpning av Østlandsutstillingen13/03/2014

Østlandsutstillingen 2014 åpner lørdag 22. mars kl 14 på Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Østlandsutstillingen er en årlig landsdelsutstilling. Kunstnere fra Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold kan søke om deltagelse.

På åpningsdagen arrangeres seminaret "Reise" fra kl 10:00 - 13:30. Deltagelse på seminaret er gratis og åpent for alle, men grunnet enkel servering i lunsjpausen ber vi deltagere sende mail til kontakt@ostlandsutstillingen.no for bindende påmelding.

Om seminaret:
Fire foredragsholdere med bred erfaring fra kunstprosjekter i inn og utlandet vil gi oss innsikt i tema ”reise”.

Ole Lislerud: Erfaringer med Kunstproduksjon i utlandet - potensiale og utfordringer.

Innlegget vil se nærmere på potensiale som ligger i å bygge opp et internasjonalt nettverk og karriere i utlandet.

 

Roswitha Steinkopf:The project: “Art is…”

Presentasjon av et kunstprosjekt som er gjennomført i Europa, USA, Asia og Afrika.

 

Fernanda Branco:Transversal lines - a performance travelingwithin.

Reise blir diskutert som en metafor i en perfomance.

 

Christine Istad og Lisa Pacini: Traveling “Sun” Oslo-Tromsø-Kirkenes-Bergen-London-Rjukan – 6915 km (4295 miles).

Presentasjon av et kunstverks reise i inn og utland.


Etter foredragene åpner vi opp for spørsmål og diskusjon.

 

Følg Østlandsutstillingen på Facebook

Østlandsutstillingen 22.mars - 11.mai i Kunstbanken, Hedmark kunstsenter

- - - - - - - -

Østlandsutstillingen skal ta pulsen på Østlandets kunstscene, og appellere til et bredt publikum. Den skal være en attraktiv visningsarena for kunstnere i regionen, og en årlig mønstring som skal presentere samtidskunst fra de sju Østlandsfylkene.

 

Den 35. Østlandsutstillingen søker å styrke presentasjonen av tredimensjonale arbeider. Den vises i sin helhet i Kunstbanken i Hamar og i Østfold Kunstnersenter (6.9-19.10), og deler av utstillingen vises i Buskerud Kunstsenter (28.06-03.08). Også denne gangen vil utstillingen inneholde to stedsspesifikke verk, henholdsvis i Østfold og Buskerud. I tillegg arrangeres et seminar i Kunstbanken. Det er utarbeidet et spesielt formidlingsopplegg ved alle tre visningsstedene og det lages en katalog til utstillingen. I Kunstbanken vil utstillingen formidles til elever ved 8. og 9. trinn i Stange kommune. Østlandsutstillingen blir arrangert som juryert kollektivutstilling, og baseres på fri innsendelse av arbeider i alle typer kunstuttrykk fra kunstnere med tilknytning til Østlandet. Østlandsutstillingen juryeres av en tverrfaglig jury i to trinn. Det deles i år ut en pris (kr. 25.000,-) for det mest markante verket på utstillingen.

Tilbake til liste